Rygestop og forberedelsen til det

Jeg har lyst til at dele med dig, hvad god forberedelse til rygestop kan gøre, og lidt om årsagen til, at mit rygestop har været og er rimeligt ukompliceret.

Årsagen

Jeg begyndte at ryge (igen) i sommers, så nogle vil nok tænke, at stoppet er nemt, fordi jeg ikke har røget / været afhængig så længe, men det er, som jeg ser det, ikke årsagen.

Årsagen er baggrunden for at ryge; altså årsagen til at ryge. Årsagen er at kende det, som jeg har lagt “røgslør” hen over.

Jeg begyndte at ryge, da min ex-mand meddelte, at han ville skilles. Selvom jeg godt vidste, at vores forhold var på vej den vej, så det at han tog beslutningen gjorde ondt og tvang mig ud, hvor jeg ikke havde lyst til at være; alene.

Forberedelsen til mit rygestop

Det var mega skræmmende, og min forberedelse til rygestop gik igang allerede der – lige der hvor jeg mærkede frygten!

Jeg har i mange år kunnet alt det praktiske selv. Min ex-mand var meget ofte hjemmefra, så jeg var også vant til at være alene med børnene. Så alt det praktiske kunne og kan jeg selv.

Men jeg var sikker på, at jeg ikke kunne være alene. Mentalt.

Fordi jeg har brugt mange, mange år på at finde ind til min kerne og min essens, er jeg også vant til at kigge indad, jeg er vant til at opdage/erkende, hvor problemets kerne er. Og jeg så også lynhurtigt, at det var det at være alene, som var det skræmmende – det som jeg ikke ville. Jeg vidste lige dér, at mit rygestop først skulle være når jeg var klar.

Allerede en måned efter valgte jeg at lede efter en ny mand. Min motivation var rent basalt behov, så planen var på ingen måde at finde en kæreste – blot basalt behov. Og jeg holdt planen ret langt hen af vejen.

Planen om rygestop var lige ved at smuldre

Men så snart min nye mand gav udtryk for, at han gerne ville beholde mig, gerne ville være den eneste med det der basale behov sammen med mig, var jeg klar til at ikke skulle være alene igen.

Mit mønster gik igang; jamen så skal vi være sammen hele tiden, vi skal snart flytte sammen osv osv osv.

Min forberedelse til rygestop var liiige ved at smutte for mig. Eller nej det var den ikke, jeg fik bare lige helt tydeliggjort, hvad det var, der var svært for mig.

HELDIGVIS havde jeg fundet en mand, som ikke skulle flytte sammen, som elsker at være alene nogle dage osv. Det var MEGA skræmmende. Jeg blev MEGA ked af det, og nogle dage var jeg overbevist om, at jeg ikke kunne klare det.

Hjælpen var der

Vi har en dejlig aftale, fra vi planlage dette liv, er jeg sikker på. Fordi han jo gav mig det, som jeg havde og har brug for.

Jeg fik muligheden for at få det der basale behov opfyldt, få frihed, få kærlighed OG få lært at være alene – og det har krævet mange tårer, meget hårdt arbejde med mig osv, men det er en fantastisk evne at have lært – for mig.

Det gjorde, at jeg var NØD til at få healet følelsen af ikke at kunne være alene. Jeg var NØD til at få kigget på det. Healing var helt grundlæggende nødvendigt.

I næste weekend flytter jeg sammen med mine lækre unger til et nyt hus, og min kæreste skal ikke med, og jeg glæææder mig ♥ At jeg glæder mig handler ikke om, at jeg ikke vil være sammen med min kæreste, jeg glæder mig, fordi jeg KAN.

Hvorfor holdt jeg så ikke bare?

Altså hvorfor skulle jeg igang med et væddemål for at holde op.

Forberedelsen til mit rygestop var jo lavet.

Det gjorde jeg ikke, fordi min hjerne nogle gange får lov at bestemme, når jeg bliver komfortabel – den giiiider nemlig ikke ændringer, den er bange for ændringer. OG så holdt jeg ikke, fordi min krop jo vidste, at den var afhængig, at der ville komme nogle fysiske reaktioner pga den gift, som den var afhængig af. Så forberedelsen af et rygestop er én del af det at stoppe – den vigtigste efter min mening, men det gør det ikke alene.

Mit rygestop har ikke været og er faktisk ikke svært.  ♥

Mange kærlige hilsner

3 replies
 1. Renate
  Renate siger:

  Jeg har et ønske om et rygestop, har prøvet det hele.. Så hvis der er en enkel og nem måde at gøre det på, tager jeg gerne imod et godt råd..

  Svar
  • Sofia Lykkens
   Sofia Lykkens siger:

   Kære Renate.
   Der er ikke en “enkel og nem” måde at gøre det på, men der er en måde – en vej til det, som du har brug for at dulme, og dermed er der en vej ud af røgsløret ♥
   Hvis du vil være røgfri – sådan helt ind i hjertet, så skal du vide, at det kræver investering af hele dig, energi, arbejde, økonomi og indsats på alle måder.
   Jeg vil gerne hjælpe dig, men du skal være dedikeret – det skal være UMULIGT for dig at lade være ♥
   I kærlighed Chiara Sofia

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske dette også er noget for dig:

Chiara Sofia
Vil du se godt ud...Chiara Sofia
Chiara Sofia
Chiara Sofia