Beslutsomhed er mange ting, og kan være for mange ting.

Beslutsomhed er ofte en rigtigt god ting, men det kan også potentielt være farligt. Flexibilitet er jo også godt at have.

Jeg må så sige, at jeg nok har den mest beslutsomme datter. Hold nu op min datter har lige vist mig, hvordan man sætter sig et mål og går efter det. 100%. Ingen slinger. Ingen tvivl.

Jeg sidder her i formiddag i køkkenet i huset i Glamsbjerg og skriver lidt på facebook, roder lidt med Google Analytics osv. Yderdøren går op – jeg kan ikke se døren og bryggerset, men kan se, at Valder (hunden) kommer ind, han ser ret forvirret ud og kigger på mig, kigger ud i bryggerset og frem og tilbage. Min ex har juleferie, så jeg tænkte, at det var ham, der kom. Men nej jeg hører også noget velcro blive åbnet.

Jeg rejser mig og vil undersøge, hvad pokker der sker i bryggerset, og der står min 7-årige datter og tager overtøjet af.

Jeg panikker nok en smule, da jeg ser og hører, at hun ikke er syg, at der ingen voksne er, som kunne have kørt hende hjem osv.

Hun er gået de små 6 km hjem fra skolen!

Da jeg har sikret mig, at hun er ok (det tager mig ca 3 sekunder at kigge på hende), så har hun mest af alt brug for et kram og lige at græde lidt – og det er der naturligvis plads til.

Det videre forløb er egentligt kedeligt. Grunden til at jeg vil dele dette med dig er, at håndteringen af sådan en adfærd / sådan en handling er utroligt vigtig for barnets videre forståelse for sammenhænge og for sig selv.

Når du som forældre står i sådan en situation, så har du jo flere muligheder for, hvordan du kan/vil reagere.

Min datter har naturligvis fået forståelsen af, at det ikke er ok at forlade skolen. Men derud over har jeg udelukkende være nysgerrig. Ja hun fik også oplevet, at jeg blev super forskrækket og bange, men det kom jo helt naturligt i situationen – ikke noget jeg behøver sætte en masse ord på, det kunne hun jo mærke.

I stedet var jeg nysgerrig. På hvorfor, på hvordan osv.

Og så var og er jeg stolt.

Ja, jeg er stolt over, at min 7-årige til tider flyvske datter kan finde hjem af småveje osv – og være SÅ besluttet, at hun GÅR 6 km, udelukkende fordi hun havde besluttet det.

Jo, jeg er stolt.

Og nu er hun puttet – og det er tid til, at jeg kigger på det, hun spejler i mig ♥

Mange kærlige hilsner

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske dette også er noget for dig:

Chiara Sofia
Vil du se godt ud...Chiara Sofia
Chiara Sofia
Chiara Sofia