Lær at elske? Så elsk dog!

Lær at elske – som at cykle.

Jeg har netop læst en bog, der hedder “7 gode vaner” af af Stephen R Covey, og jeg må sige, at det alt i alt er en rigtigt god bog, men noget af det, som jeg bed allermest mærke i, er, at han skriver på et tidspunkt om et ægtepar, som har problemer, og den manden spørger Steven, hvad han skal gøre, for han føler ikke, der er nogen gnist mere.

Steven svarer: “Elsk hende!” Manden argumenterer flere gange, men Steven bliver ved: “Elsk hende!”. Han forklarer til sidst: “At elske er en handling – noget du gør, som at nusse, cykle eller et hvilket som helst andet udsagnsord – det er en handling. Følelsen af kærlighed kommer først bagefter.”

Det er noget af det første, der står i bogen, og jeg har læst den færdig med den læring i hovedet.

Hvorfor lære at elske?

Fordi det er SÅ vigtig en ting i vores liv. At elske og at mærke kærlighed.

Min påstand er sågar, at elsker vi noget mere, så vil i første omgang hele vores egen verden og dernæst resten af verden blive et bedre sted at være.

Jeg kan ærligt ikke huske, hvilken vane han snakker om i det kapitel, men for mig er det også irrelevant lige nu, for jeg synes, at det er så vigtig en læring i sig selv.

Hvis du vil opleve og beholde kærligheden, så skal du yde en indsats. Du skal elske, fordi det er et basalt behov at mærke kærligheden.

Ansvaret for læringen.

Ansvaret for familien er de voksnes. Ansvaret for, at dagligdagen, hverdagen, weekenderne, festerne, ferierne bliver gode og nærende for familien og individet, er de voksnes. Er der mere end en voksen i familien, er ansvaret to-delt = i alt 200% ansvar!

Det er ofte i delingen af ansvaret = bestemmelsen, at der opstår forvirringer og umuligheder.

En generalisering:

Fra kvindens side:

De fleste kvinder har en definition inde i hovedet af, hvordan den perfekte familie ser ud – eller som minimum, hvordan det IKKE ser ud.

Du har mærket en følelse af fællesskab med din mand på et tidspunkt tidligt i forholdet, men hvis ikke denne følelse bliver vedligeholdt = hvis ikke begge parter elsker, så forsvinder den.

Fordi du har mærket det tidligere, så har du en usagt forventning om, at manden stadig mener og tænker de sammen tanker, og har de samme værdier som dig – måske mange år efter. År hvor du i øvrigt har udviklet dig voldsomt.

Det er selvfølgelig muligt, at det er helt omvendt for dig – men måske, blot måske ligner du størsteparten af de kvinder, som jeg snakker med.

Fra mandens side:

Hvis noget ikke er sagt – eksisterer det ikke.

Når han ikke har sagt ja til noget, så er det som udgangspunkt ikke et ja. Måske et måske, måske et nej, måske et ja.

Skal han tage stilling, skal han have tid til det. Tid til at overveje hans muligheder.

For han er ærlig: han gider ikke det huslige. Men han gider ikke diskussionen, så han siger ofte ja, uden at det er hans reelle svar.

Hvad gør du så?

Du tager ansvaret hjem!

Du tager ansvaret for, at dine ord bliver mulige at forstå.

Du tager ansvar for at elske.!!

Tro mig de fleste mænd skal blot elskes, påskønnes og have lov at være sig selv, så kan du opnå alt…

Tro mig de fleste kvinder skal blot elskes, påskønnes og have lov at være sig selv, så kan du opnå alt…

Ja, det er det, jeg mener, kærlighed handler om.

Lær at elske.

Du skal påskønne, gøre det for ham/hende, som han/hun bliver glad af, både “glad i låget” og “glad i hjertet”, gøre det som gør livet nemmere for ham/hende.

Alt sammen uden at overtræde dine egne grænser. Det er en forudsætning. For at elske dig selv handler jo om præcis det samme!

Skal du holdes i hånden, mens du lærer at elske, og dermed bliver i stand til at elske => så du kan finde DIN kærlighed?

Læs mere om mit 12 måneders forløb HER >

Mange kærlige hilsner

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske dette også er noget for dig:

Chiara Sofia
Vil du se godt ud...Chiara Sofia
Chiara Sofia
Chiara Sofia