4-trins proces

Nej, jeg snakker ikke om sy-, strikke- eller hæklemønstre – dertil er min viden ikke eksisterende.

Jeg snakker om de mønstre, som er en del af din overlevelse – en del af dine automatiske adfærdsreaktioner.

Kender du dem? Ved du, hvordan du reagerer i forskellige situationer – altså sådan helt automatiske reaktioner? Kan du sige, ”hov det var en autoreaktion” – lige midt i situationen? Nej vel?!

Bliver du nogen gange sur – overgearet – irriteret – forskrækket – skræmt eller noget helt andet uden at tænke over hvorfor? Det tror jeg, du gør. Fordi du er menneske – et pattedyr, der går efter overlevelse!

Og vores automatiske adfærdsmønstre har du lært dig selv (ubevidst eller i hvert fald som meget lille menneske) for at kunne overleve i den eller de situationer, som du var i på daværende tidspunkt!

Men nu er du voksen! Nu kan du selv tage ansvaret og dermed også bestemmelsen over dit liv! Vil du det? 

For at ændre de adfærdsmønstre, som du ikke længere ønsker at gennemføre, skal du igennem 4 steps, og som du vil se, skal du nok igennem dem nogle gange. Hav lige så meget tålmodighed med dig selv, som du ville have med et lille barn, der er ved at lære at gå. Husk det – det er vigtigt!

Tre trin til ændring:

  1. at erkende, at det er et mønster, at det er opstået på et tidspunkt, hvor du havde brug for det, og at du ikke længere har brug for det, og at du ikke længere ønsker det i dit liv. Det er helt essentielt for at kunne ændre noget, at du erkender dets eksistens.
  2. at du acceptere det! Accepter at der er en del af dig, der udfører et mønster, som du måske ikke er stolt af, og som du gerne vil af med. Accepter det sådan helt ned i maven og helt ind i hjertet. Dette step kan være og er ofte det sværeste! Det at acceptere en uønsket del af sig selv, kan i sig selv være en kæmpe udfordring! Men du kommer ikke udenom det, hvis du vil ændre noget. Send og søg kærlighed til dig selv, så går det lettere.
  3. at finde en ny plan; hvad kan du gøre i de situationer, hvor dit mønster dukker op? Hvordan kan du måske undgå at komme i de situationer? Hvad kan du gøre for at styrke dig selv inden situationerne? Osv.
  4. Gentag! For du kommer uundgåeligt til at udføre mønstret igen, og så skal du alle steps igennem igen, for ellers går udviklingen tabt. Det kommer naturligvis til at gå hurtigere for hver gang, men sørg for at gennemføre alle steps, så du ikke misser fx accepten.

Accepter alle dele af dig selv i kærlighed ♥

Mange kærlige hilsner

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske dette også er noget for dig:

Chiara Sofia
Vil du se godt ud...Chiara Sofia
Chiara Sofia
Chiara Sofia